Monday, 28 January 2013

Gathering? Cuti ? Sekolah Baru ? Birthday ? :D

Assalamualaikum 

so hye semua, lama aku tak update kan?
i'm buzy lately. eceh ! haha
khamis masa tu semua budak-budak 3 Bestari tahun lepas gathering.
for the first time :') 
sweet moment ever ! kau rang pun da tu kan ? 
kalau tak tau, kau tengok blog tyyra.




jumaat masa tu aku "fly" g terengganu :D
hantar abg aku belajar kat
Institut Teknologi Petroleum Petronas ( INSTEP )
cuci mata seh aku kat sini.
ramai mamat yang agak hensem la ><
haha. tapi hatiku telah dimiliki :P
aku jumpa bakal akk ipar aku !
perh ! dia comel gila ! cantik je.
dia kecik je, lagi kecik dari akk aku yang kecik tu ><
untung la abang ~ 
jumpa besan mak aku juga. 
dia bawa kucing.
perh ! kucing dia macam kucing garfield. 
comel seh ! rasa nak rembat anak dia satu je. 
haha ! aku pegang pun bapak aku da marah.
then ahad baru balik KL, singgah kat bangi. stay satu malam.
jumpa baim,timah,wiyah ngan iman.
cute kids ever ! 
rasa nak sepak2 je sebab diaorang comel sangat.
isnin baru balik sini.
and today hari selasa aku ponteng sebab kepenatan ><
aku ngan mama je ponteng, yang lain g sekolah.
haha !

sekarang kita masuk topik cerita kita :D
hari ini, Selasa , 29 Januari 2013 @ 17 R. Awal 1434
Ain, Nazryn, Mai, Maz, Min dan Qis telah pun daftar ke sekolah memasing.
tadi pagi aku text Ain :D
for the last time tok bulan ni.
lepas sikit rindu aku kat dia.
aku tak mau sedih-sedih ag da. aku da dapat terima kenyataan.
aku akan fight dengan dia orang !
ain kata sekolah dia ag buruk dari sekolah dato ><
haha ! sekolah buruk ada hantu tau. bebaik ain :P
haha ! da al-quran kau lupa nak bawa.
takpe nanti aku tolong postkan al-quran tok kau :D 
so, good luck kekawan aku. 
all the best tok kaurang kat sana. 
balik jgn lupa bagi tau.
aku tau kaurang akan baca entri ni bila kaurang balik kan?
nanti kita gather ag ekh ?
port macam biasa, WETEX la kan?

hurmm, sampai sini je la entri titew ><
haha ! gedik jap.
btw, aku and tyra ada buat video untuk kaurang, kaurang pun da tengok kan ?
and Ain makes a video for us :') kenangan !
untuk kali pertama kami buat kerja ini. 
so terima je la. jgn nak komen2 sangat. :P
LAST ! 
aku nak ucapkan Happy Belated Birthday to Muhammad Taufiq bin Zamri.
sorry aku lupa birthday kau, sebab aku punya otak sarat gila !
birthday skandal aku ini jatuh pada 25 Januari 1997
jumaat lepas. teruk punya kawan, birthday kawan sendiri lupa ><
maaf fiq, tak sengaja la weyh. FB pun aku tak jenguk masa tu:/
hadiah tak da tau ?
kau sentiasa jadi skandal aku tau ? :D 
haha ! kawan selamanya ;) 




okay done ! bye ! 
Waalaikumusalam.

Sunday, 20 January 2013

Baju Kelas :D

Assalamualaikum :D 

kali ni aku nak kongsi design baju kelas pula.
haiyh aku ni macam designer la pula ><
aceh ! perasan la seh.
fyi, design mengdesign ni best tau? 
tapi kalau dapat melukis ag best. 
aku ni tangan kayu kay? tak tau melukis.
Nobita aku tau la. nak tengok lukisan-lukisan yang dia buat guna Microsoft Paint?

Cubaan pertama :D 

Cubaan ke-2, improve sikit :D

Cubaan ke-3, siap ada nama aku ><
see, cantik kan? jeles kay jeles ><
dia nak jadi kartunis katanya.
ekh, jap ! aku da lari tajuk da ni.
okay, back to topic.
here, our class T-shirt design


design ni belum tetap, kita kena minta persetujuan semua dulu,
betul tak ? 
mungkin kalau jadi pun tak 100% macam ni.
so, how? okay tak design ni?
inspirasi dari baju2 yang sedia ada likes I New York
n so on.

and aku nak share juga satu baju yang aku design tok member lama aku,
Naqib.


okay kan ? tapi Naqib nak aku buat sebelum ni juga ! :/
mana boleh, itu hak cipta terpelihara okay ? :P

heh ! aku ni main design2 baju pulak >< 
ekh, nak tau tak ? 
aku ada satu idea :D 
aku nak design baju bebanyak then nanti lepas SPM ,
aku nak tempah semua baju ni.
then aku nak jual :D duit masukk ~ 
business planning :D 
lagi pun aku da bgtau mama da.
nanti abang aku tolong sekali. 
yeah ! 
nak mula dari sekarang pun boleh kan ?
Inshaa Allah.
Sokong aku okay ?
okay la, da panjang pun. hari ni je aku da post sampai dua kali ><
hee. sorry.

Waalaikumusalam :D

Saturday, 19 January 2013

Design for My BFF ♥

♥ Assalamualaikum 

Hello and Hai all~
how are you ? sihat ?
Alhamdulilah ~

Kali aku nak share baju yang aku SENDIRI design khas untuk kekawan aku.
kawan aku ramai, so tak semua la yang dapat baju ni nanti.
ini just plan aku je. 
Inshaa Allah jadi.
Kalau tak jadi kita buat kenangan je la.
Aku takut tak sempat je nak pergi tempah plus duit aku pun tak mencukupi.
kaurang support RM 10 sorang boleh ? ;)

Ini design baju aku
dan ini design untuk kaurang

bila gabung ><

so how ? okay tak ? first time aku mendesign ni.
kalau okay t aku cakap dengan abang aku.

oh ya, baju ni aku design untuk 
Athirah , Ain Ayuni , Maisara , Azimah , Liyana , Halimah , Maz Nadzirah , Yasmin Suraya ,
Nazryn Afique , Muhd Fairuz , Muhd Shafiq (Acai) , dengan Syuib

yang lain tu, errr ... 
bukan aku tak anggap kawan aku, aku anggap, just mereka ni lebih special sikit.
sebab mereka ni ada bila-bila aku perlukan, susah senang aku. 
so jangan kecil hati ya ? 

cepat respon cepat aku tempah,
ekh tapi tunggu aku ada duit la kan ? 
sebab aku pk nak buat hadiah tok kaurang as kenangan. so mestilah aku yang bayarkan ?
kau support la RM 10 ke RM 15 ke kan ?
okay bye ! 

♥ Waalaikumusalam 

Friday, 18 January 2013

♥ Megan Nicole ♥

  Assalamualaikum 

So, Hai guys ;)
We meet again !
in this enrty, i want to talk about one of youtube artist that i love and likes so much. 
she is very talented.

who is she? 
she is  MEGAN NICOLE ♥ 
*claps hand
yeah ! haha ><


she is adorable :)
i hope one day i will meet her.
Inshaa Allah :D

this is her song, she always make cover, i love her cover so much,
it cute !

B-e-a-utiful by Megan Nicole


Lyrics

She read me the note he left on her bed
Snuck in her room right after she left
And put petals on the ground
Her head on his shoulder they walk down the hall
I’m left to wonder will I ever fall in love
And where is he now
She’s with him, I’m in the back seat
Know it’s not right but it hurts when they’re laughing
And I’ve never been where they are
I wanna be blown away
I wanna be swept off my feet
I wanna meet the one who makes it hard for me to breathe
I wanna be lost in love
I wanna be your dream come true
I wanna be scared of how strong I feel for you
Just call me beautiful, Call me beautiful
Call me beautiful, Call me b-e-a-utiful
Friday night she wore his jersey to the game
In the front row screamin out his name
As he turns to her and smiles
Every where I look people holding hands
When am I gonna get my chance at love
My chance at love
Cuz she’s with him, I’m still hurting
Try to pretend but it’s not working
I just wanna be where they are
I wanna be blown away
I wanna be swept off my feet
I wanna meet the one who makes it hard for me to breathe
I wanna be lost in love
I wanna be your dream come true
I wanna be scared of how strong I feel for you
Just call me beautiful, Call me beautiful
Call me beautiful, Call me b-e-a-utiful
My heart is waiting for your love
My hand is waiting for your touch
My lips just wanna be kissed by you
I wanna be blown away
I wanna be swept off my feet
I wanna meet the one who makes it hard for me to breathe
I wanna be lost in love
I wanna be your dream come true
I wanna be scared of how strong I feel for you
Just call me beautiful, Call me beautiful
Call me beautiful, Call me b-e-a-utiful
Beautiful, Call me beautiful
Call me beautiful, Call me b-e-a-utiful
♥ Subcribe Megan Nicole 
http://www.youtube.com/megannicole

Keep Smile :D

Assalamualaikum :)

so, Hello peeps ;)
how are you?
Harap kaurang dalam keadaan baik-baik sahaja dan dirahmati Allah,
inshaa Allah.

KEEP SMILE :D 
KEEP COOL :D
echeh ! haha.
Well, ni la salah satu aku punya moto hidup.
Dgn moto hidup aku ni la aku boleh tempuh dugaan dengan baik dan dengan keizinan Allah S.W.T. juga.

For sure, aku tak sangka post aku semalam mengundang tangisan kawan-kawan aku.
Cerita semalam tu cuma sinopsis hidup aku dengan diaorang je
Bila aku baca balik memang aku sendiri nak nagis balik.
Hahaha, sakai gila :D
But it's okay.
Itu menunjukkan bertapa akrabnya hubungan kami sekawankan?
OUR FRIENDSHIP NEVER END okay?
Takkan ada yang dapat pisahkan kami melainkan dengan izin Allah S.W.T
Tak mau la sedih-sedih ag, walaupun aku yang mulakan drama tak berbayar ni >< 
aku akan akhirkannya. cheh ! macam director pula !
ekh, suka hati aku la :P

aku tak nak lakarkan saat sedih pada saat-saat akhir kami bersama :)
da aku tak nak cakap banyak,
kaurang mesti ingat dua lagu yang aku pernah bagi kaurang tau ?

The Reason - Victoria Justice


and

Kau Kawan, Sahabat dan Teman - UNIC


Sahabat semoga kalian berjaya mengerja cita-cita ya?
Jangan lupa aku. Aku selalu sokong kaurang dari belakang?
SAYANG KAU KAWAN ! :*

p/s : kalau post ni pun kaurang nagis aku sembelih sorang-sorang :) 

Waalaikumusalam 



Thursday, 17 January 2013

They will go :/

Assalamualaikum, 
Hey guys?
So kaurang apa khabar? Sihat?
Alhamdulilah.
Nampak tajuk entri pun da tak happykan?
Yess! Memang aku tak happy.
16 Januari 2013
 keputusan sekolah berasrama penuh pun da keluar.
You know what? Aku tak dapat memana pun.
Well, aku tak sedih pun. Aku tak kisah,
Kalau dapat pun aku tak nak pindah.
Ada bnyk sebab kenapa aku tak nak pindah.

Aku menagis meraung semalam. 
Nak tau sebab apa? Sebab member-member aku dapat.
Again aku cakap AKU TAK KISAH. 
Jgn fikir aku jeles pula. Aku nagis sebab dia orang akan tinggalkan aku.
Aku tau setiap pertemuan pasti ada akhirnya, just lambat atau cepat.
Tak pelah, aku redha, bukan semua pun kawan aku yang pindah kan?
Tapi kaurang kena tahu, setiap kawan aku mempunyai perangai yang berbeza-beza yang selalu menwarnai hidup aku ni.
But its okay la :D 
Keep cool la kan?

Ain Ayuni, akk angkt aku.
Dia yang paling buat aku nagis tak berhenti.
Kalau nak tahu aku sedang nagis ag bila tulis entri ni.
Well, aku mula rapat gila2 dgn dia tahun lepas, 
Sebab aku selalu tdur rumah dia.
Kami tidur satu bilik, satu katil tapi bukan satu bantal okay? :')
Ain akan pindah ke SMK Sains Seri Puteri, Cyberjaya.
Act, ni sekolah impian aku. But takpe la,
Grade tok sekolah ni tinggi, aku tau aku ni bukan pandai sangat pun.
Bnyk-bnyk yang pindah, ain yang paling jauh. Aku suruh ain selalu teypon aku guna public nanti, so aku tak rindu dia sngt.

Maisara.
Dia ni yang bnyk bagi aku idea dalam setiap yang aku buat,
Dari design baju hingga la ke kelas. 
Dia pun bnyk sokong aku.
Aku pun selalu la gak lepak rumah dia, time form 1 n 2 dulu. 
Aku mula rapat ngan minah ni sejak pertama kali aku dtg rumah dia.
Mai pulak akan pindah kat sekolah sains kat Kluang.
Aku tak pasti sangat sekolahnya nama apa.
Tapi budak ni kata sekolah kg.
Kay itu memang best. 
Aku teringin nak view kg. yang betul2 kg.
Best weyh.

*gambar mai ni susah nak rembat ><*

Maz Nadzirah, gedikk girl ><
Well, gedik2 dia pun, dia tetap kawan aku.
Kita sama2 gedik. 
Ekh, ngaku ek aku. Hah,fine.
Dia ni kuat tdur seh dalam kelas. 
Kau nantikan maz, kat sekolah baru jgn kerja kau tdur je tau? 
Nasihat aku ni ingat!!
Minah ni dia dapat SMK Sains Muar.
Dekat je, alah ledang.
Lepas ni kau jadi bdk k-mall la.
Minah ni suka gelak. 
Selalu kacau org juga. So, hati2 ngan minah ni.

Yasmin Suraya.
She is my bestfriend.
Aku kenal dia sejak darjah 4 kalau aku tak silap la.
Time form 1 kawan aku dia sorang je. Aku tak bergaul lagi dgn org.
Tapi da nak mula pertengahan tahun tu memasing da ada kawan sendiri.
Terpisahla aku ngan min ni.
Min dapat sekolah sains kat Batu Pahat.
Aku tak boleh nak cerita sngt pasal min, aku tak rapat sngt dgn dia.
Even kami bff, tapi kami tak selalu bersama okay?
Yang rapat ngan min ni maz.

Siti Aisyah.
Kami panggil dia Qis, short form tok Qistina.
Nama facebook dia. 
Dia ni budak baru tahun lepas.
Dia dari Perak.
Kalau ada apa2 kerjanya nak menangkan Perak je.
Okayla, suka hati awak la Qis.
Again, dia ni aku tak rapat gak.
Yelah dialan budak asrama je. 
Apa2 hal mana cari kitaorg yang depan mata ni, nak jugak budak asrama.
Tapi tak pe la, dia ada life dia sendiri.
Qis ni kalau gelak memang tak berhenti. Menyirap je aku tengok.
Qis pun aku tak le nak cerita panjang. 
Qis pula sama dengan Maz, dapat SAMURA.
So good luck Qis. Qis da biasa duduk asramakan?. So takde masalah la.

Nazryn Afique.
Warghhh!!! Ni ag sorang buat aku nagis.
Weyh, kau ingat tak time darjah 4 kita buat macam2 aktivitikan?
Kau da la duduk sebelah aku.
Kita selalu g perputakaan tok bertugas. Kalau rehat tu kita rehat kat situ je
Ingat tak weyh?? :'(
I miss that momment.
Naik darjah 5 n 6 aku da mla renggang sikit dgn kau kan?
Jahat aku ni kan? Aku tau, aku nyesal seh.
Aku tak sangka pla kita akan satu sekolah menengah.
Time form 1 aku tak rapat dgn kau, aku tak tau nak tegur org yang luar dari kelas aku. Entah la.
Time form 2 aku mula tegur kau kan? Then form 3 kita satu kelas.
Gembira gila aku satu kelas dgn kau ag. Just aku tak tunjuk je la.
Time form 3 ni la kita g rombongan yg aku buat. Penat aku paksa kau.
Haha, nasib la kau g kan? 
Then form 4 kita sekelas lagi, tapi tak lama :/
kau akan pindah sekolah lain. 
SMK Muzaffar Shah, Melaka. 
kita akan jauh, serious, aku akan rindu kau.
bnyk2 kawan aku, kau yang paling bnyk kenangan dgn aku.
Nazryn, aku nagis ni weyh ! cepat pujuk ! 
>< 



hurmm, ni lah antara member aku yang dapat sekolah asrama penuh,
i'm so glad bila Tyyra, Yana, Halimah and Azimah tak dapat.
jadi aku masih ada kawan lagi kat sini.  
walaupun aku tau kita akan terpisah juga tahun depan,
takpe, yang penting kita still boleh lakar lagi kenangan kita bersama kan ? 
:( warghh !! asal semua ni mesti terjadi la seh.

aku nak buat macam Ain,
aku nak beli satu album.
lengkap kenang-kenang terakhir aku bersama kaurang sebelum kaurang pergi.
aku akan selalu tengok album tu nanti.
aku simpan. kenangan yang berharga,
our friendship never END ! 
gambar kita bersama pun tak bnyk kan ? 
tyyra - siapkan kamera :D kamera kau cantik. haha ><

ain, mai, maz, min, qis n nazryn
aku selalu doakan yang terbaik tok kaurang.
aku harap nanti kat sana jgn lupakan aku kay?
even aku takde la bermakna sangat tok kau.
tapi jgn lupa aku tau? 
nanti kita buat gathering bila cuti.
nak tak ?
saat2 akhir ni kita manfaatkan sepunuhnya okay ? 
aku nak amek gambar bnyk2ngan kaurang.
even kau pun belum tentu pindah ke tak,
hati mesti belah bagi kan ? 

well, i think my entri is too long.
i am rite? 
jadi, sampai sini dulu la kisah sedih aku.
chewah ! 
to all my friends.
ingat tau,
AKU SAYANG KAU
selamanya. 
inshaa Allah, kalau ada umur yang panjang pasti kita berjumpa ag.
even kaurang belum pergikan ? :'D 
okay lah,

Waalaikumusalam buddyz ;)

Saturday, 12 January 2013

Gotong-royong

Assalamualaikum,
tak jawab dosa, jawab sayang kay sayang.
hey guys :) 
hari ni sabtu and aku ada gotong royong bersihkan kelas.
penat kay penat.
pagi tu da penat, petang datang lagi sambung kemas dgn ain.
aku tak sangka pula aku suka bergambarrkan ? haha, hari ni kerja aku amek gambar je ngan budak-budak ni.

yang paling buat aku terkejut hari ni, ada tiga orang budak form 1 
sanggup turun tangga semata-mata nak salam Tyyra.
serious aku tabik la kau der ~ 
untung lah hot :P 
aku pulak terkaku dekat situ. 

semalam first date aku, jumpa kejap je.
malu kay malu.
hari ni jumpa ag. sebelum balik tadi.
siap snap gambar. 
malu la seh.
nasib baik crush yang lain tak de.
haha, jahat aku. 
aku tengok dia dari tepi lebih kurang je macam Taufiq.
suara pun lebih kurang je.
pelanduk dua serupa.

petang tadi aku tak sedap hati, aku tak tau kenapa.
aku telefon dia *for the first time
kaler la juga. tapi nak buat macam mana.
 kay tutup la cerita ni.

btw, aku tak sangka ramai juga tau aku ngan dia ek?
well, nanti2 la aku bgtaukaurang siapa dia.
belum masa.

cukup la sampai disini warkah saya,
chewah ! haha.
Sekian, terima kasih. 
;)

sincerely :
NUR AISHAH ALIAH BINTI ZULKIFLI

Waalaikumusalam

Monday, 7 January 2013

New Entri ♥


Assalamualaikum 

Apa khabar semua? Echa kat sini sihat Alhamdulilah. 
Blog Echa still yang sama, tapi entri yang dulu Echa delete. 
Kita kena mulakan hidup baru. 
Sempena tahun baru ni, Echa fikir Echa nak mula tulis blog balik,
apa kata kawan-kawan? 
Echa nak baik pulihkan bahasa Echa, sama ada Bahasa Melayu atau English.
Selalu dengan menulis kita dapat membaik pulih penulisan kita dan bahasa kita.
Inshaa Allah. 
Untuk entri pertama ini mungkin sedikit bosan.
For Sure, i don't know what to write. 
I had leave this blog for a long time ago, and now i'm back. 
Happy tak ? ♥ 
haha, maaf la untuk entri yang membosankan ni :) 
speaking pun terabur~ 
English saya B dalam PMR ^_^

Echa nak ngajuk kejap dengan sesorang, boleh dia off chat macam tu,
dia tak bagi pun last word dia.
Sampai hati. Tak nak kawan :/

Esok sekolah, dan entri ini di tulis pada pukul 11.14 p.m 
tidur lewat bagi seorang pelajar sperti saya.
I got to go now,
thanks for your time to read mine entri.
Inshaa Allah Echa janjikan entri yang lebih menarik kemudian ;)

Selamat Malam, Bye2.
Waalaikumusalam ♥