Thursday, 17 January 2013

They will go :/

Assalamualaikum, 
Hey guys?
So kaurang apa khabar? Sihat?
Alhamdulilah.
Nampak tajuk entri pun da tak happykan?
Yess! Memang aku tak happy.
16 Januari 2013
 keputusan sekolah berasrama penuh pun da keluar.
You know what? Aku tak dapat memana pun.
Well, aku tak sedih pun. Aku tak kisah,
Kalau dapat pun aku tak nak pindah.
Ada bnyk sebab kenapa aku tak nak pindah.

Aku menagis meraung semalam. 
Nak tau sebab apa? Sebab member-member aku dapat.
Again aku cakap AKU TAK KISAH. 
Jgn fikir aku jeles pula. Aku nagis sebab dia orang akan tinggalkan aku.
Aku tau setiap pertemuan pasti ada akhirnya, just lambat atau cepat.
Tak pelah, aku redha, bukan semua pun kawan aku yang pindah kan?
Tapi kaurang kena tahu, setiap kawan aku mempunyai perangai yang berbeza-beza yang selalu menwarnai hidup aku ni.
But its okay la :D 
Keep cool la kan?

Ain Ayuni, akk angkt aku.
Dia yang paling buat aku nagis tak berhenti.
Kalau nak tahu aku sedang nagis ag bila tulis entri ni.
Well, aku mula rapat gila2 dgn dia tahun lepas, 
Sebab aku selalu tdur rumah dia.
Kami tidur satu bilik, satu katil tapi bukan satu bantal okay? :')
Ain akan pindah ke SMK Sains Seri Puteri, Cyberjaya.
Act, ni sekolah impian aku. But takpe la,
Grade tok sekolah ni tinggi, aku tau aku ni bukan pandai sangat pun.
Bnyk-bnyk yang pindah, ain yang paling jauh. Aku suruh ain selalu teypon aku guna public nanti, so aku tak rindu dia sngt.

Maisara.
Dia ni yang bnyk bagi aku idea dalam setiap yang aku buat,
Dari design baju hingga la ke kelas. 
Dia pun bnyk sokong aku.
Aku pun selalu la gak lepak rumah dia, time form 1 n 2 dulu. 
Aku mula rapat ngan minah ni sejak pertama kali aku dtg rumah dia.
Mai pulak akan pindah kat sekolah sains kat Kluang.
Aku tak pasti sangat sekolahnya nama apa.
Tapi budak ni kata sekolah kg.
Kay itu memang best. 
Aku teringin nak view kg. yang betul2 kg.
Best weyh.

*gambar mai ni susah nak rembat ><*

Maz Nadzirah, gedikk girl ><
Well, gedik2 dia pun, dia tetap kawan aku.
Kita sama2 gedik. 
Ekh, ngaku ek aku. Hah,fine.
Dia ni kuat tdur seh dalam kelas. 
Kau nantikan maz, kat sekolah baru jgn kerja kau tdur je tau? 
Nasihat aku ni ingat!!
Minah ni dia dapat SMK Sains Muar.
Dekat je, alah ledang.
Lepas ni kau jadi bdk k-mall la.
Minah ni suka gelak. 
Selalu kacau org juga. So, hati2 ngan minah ni.

Yasmin Suraya.
She is my bestfriend.
Aku kenal dia sejak darjah 4 kalau aku tak silap la.
Time form 1 kawan aku dia sorang je. Aku tak bergaul lagi dgn org.
Tapi da nak mula pertengahan tahun tu memasing da ada kawan sendiri.
Terpisahla aku ngan min ni.
Min dapat sekolah sains kat Batu Pahat.
Aku tak boleh nak cerita sngt pasal min, aku tak rapat sngt dgn dia.
Even kami bff, tapi kami tak selalu bersama okay?
Yang rapat ngan min ni maz.

Siti Aisyah.
Kami panggil dia Qis, short form tok Qistina.
Nama facebook dia. 
Dia ni budak baru tahun lepas.
Dia dari Perak.
Kalau ada apa2 kerjanya nak menangkan Perak je.
Okayla, suka hati awak la Qis.
Again, dia ni aku tak rapat gak.
Yelah dialan budak asrama je. 
Apa2 hal mana cari kitaorg yang depan mata ni, nak jugak budak asrama.
Tapi tak pe la, dia ada life dia sendiri.
Qis ni kalau gelak memang tak berhenti. Menyirap je aku tengok.
Qis pun aku tak le nak cerita panjang. 
Qis pula sama dengan Maz, dapat SAMURA.
So good luck Qis. Qis da biasa duduk asramakan?. So takde masalah la.

Nazryn Afique.
Warghhh!!! Ni ag sorang buat aku nagis.
Weyh, kau ingat tak time darjah 4 kita buat macam2 aktivitikan?
Kau da la duduk sebelah aku.
Kita selalu g perputakaan tok bertugas. Kalau rehat tu kita rehat kat situ je
Ingat tak weyh?? :'(
I miss that momment.
Naik darjah 5 n 6 aku da mla renggang sikit dgn kau kan?
Jahat aku ni kan? Aku tau, aku nyesal seh.
Aku tak sangka pla kita akan satu sekolah menengah.
Time form 1 aku tak rapat dgn kau, aku tak tau nak tegur org yang luar dari kelas aku. Entah la.
Time form 2 aku mula tegur kau kan? Then form 3 kita satu kelas.
Gembira gila aku satu kelas dgn kau ag. Just aku tak tunjuk je la.
Time form 3 ni la kita g rombongan yg aku buat. Penat aku paksa kau.
Haha, nasib la kau g kan? 
Then form 4 kita sekelas lagi, tapi tak lama :/
kau akan pindah sekolah lain. 
SMK Muzaffar Shah, Melaka. 
kita akan jauh, serious, aku akan rindu kau.
bnyk2 kawan aku, kau yang paling bnyk kenangan dgn aku.
Nazryn, aku nagis ni weyh ! cepat pujuk ! 
>< 



hurmm, ni lah antara member aku yang dapat sekolah asrama penuh,
i'm so glad bila Tyyra, Yana, Halimah and Azimah tak dapat.
jadi aku masih ada kawan lagi kat sini.  
walaupun aku tau kita akan terpisah juga tahun depan,
takpe, yang penting kita still boleh lakar lagi kenangan kita bersama kan ? 
:( warghh !! asal semua ni mesti terjadi la seh.

aku nak buat macam Ain,
aku nak beli satu album.
lengkap kenang-kenang terakhir aku bersama kaurang sebelum kaurang pergi.
aku akan selalu tengok album tu nanti.
aku simpan. kenangan yang berharga,
our friendship never END ! 
gambar kita bersama pun tak bnyk kan ? 
tyyra - siapkan kamera :D kamera kau cantik. haha ><

ain, mai, maz, min, qis n nazryn
aku selalu doakan yang terbaik tok kaurang.
aku harap nanti kat sana jgn lupakan aku kay?
even aku takde la bermakna sangat tok kau.
tapi jgn lupa aku tau? 
nanti kita buat gathering bila cuti.
nak tak ?
saat2 akhir ni kita manfaatkan sepunuhnya okay ? 
aku nak amek gambar bnyk2ngan kaurang.
even kau pun belum tentu pindah ke tak,
hati mesti belah bagi kan ? 

well, i think my entri is too long.
i am rite? 
jadi, sampai sini dulu la kisah sedih aku.
chewah ! 
to all my friends.
ingat tau,
AKU SAYANG KAU
selamanya. 
inshaa Allah, kalau ada umur yang panjang pasti kita berjumpa ag.
even kaurang belum pergikan ? :'D 
okay lah,

Waalaikumusalam buddyz ;)

No comments:

Post a Comment